Две бебе у Србији заражене коронавирусом

© Sputnik / Александр Кондратюк / Уђи у базу фотографијаВакцинација против грипа у Чељабинску
Вакцинација против грипа у Чељабинску - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар здравља Златибор Лончар изјавио је вечерас да су у Србији до сада потврђена два случаја заражених беба вирусом корона. Прва беба са Ковидом-19 је у кућној изолацији, док је беба стара седам месеци на лечењу у КБЦ „Драгиша Мишовић“.

„Прва беба је била на кућном лечењу јер није имала никакве тегобе, али је билa под сталним надзором лекаrа Института за мајку и дете. Дешава се да деца буду заражена, али срећом код њих се до сада нису испољили озбиљнији симптоми“, рекао је Лончар за РТС.

Директор КБЦ „Драгиша Мишовић“ Владимир Ђукић рекао је за ТВ Пинк да на тој клиници лежи беба стара 28 недеља заражена вирусом корона као и да се у тој болници лечи доста младих.

„Ми имамо бебу од 28 недеља, родитеље, отац и син, син и мајка, породице целе, сви су угрожени, једина превентиве је потпуна изолација“, казао је Ђукић.

Од 120 пацијената један је на респиратору, неколико на кисеонику.

„Доста је младих. Нажалост, нису сви у идеалном стању, али постоје стварно сви предуслови да се више него квалитено збрину и надам се да ће бити у реду“, казао је директор КБЦ, преносе Новости.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала