Жена на кућном прагу затекла звер дугу пет метара /видео/

Пратите насTelegramOdyssey
Жена из аустралијског града Оксенфорда уплашила се за сопствени живот када је на кућном прагу, пред улазним вратима у своју кућу, затекла огромног албино питона, дугог пет метара и тешког више од 80 килограма.

Тони Харисон, који се сезонски бави ловом на змије и њиховим одношењем из урбаних средина, казао је за „Гардијан“ како је навикао да му људи пријављују огромне змије, али се увек испостави да се ради о сасвим обичним рептилима.

Међутим, када је отишао до куће жене из Оксенфорда и сам се шокирао - била је то највећа змија коју је видео за 27 година каријере ловца на рептиле.

„Ради се о бурманском питону, који не живи у Аустралији и очито је био нечији илегални љубимац. Вероватно је цео живот у заробљеништву, јер не навикао да га људи узимају у руке и добре је нарави. С обзиром на ожиљке по телу и то да нема реп, вероватно је тешко живео у заточеништву“, рекао је Харисон.

Он је одмах обавестио Министарство за пољопривреду и рибарство, будући да се ради о илегалној животињи.

Према аустралијским законима, питон ће највероватније морати да буде успаван, јер његово поседовање у тој земљи није дозвољено. Максимална казна за оне који илегално држе овакву врсту животиња може ићи и до 130.000 аустралијских долара, односно око 71.000 евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала