Кина укида карантин за прво жариште вируса корона у свету - провинцију Хубеј

© AP Photo / Arek RatajВухан је у карантину због епидемије коронавируса и људи готово да нема на улицама
Вухан је у карантину због епидемије коронавируса и људи готово да нема на улицама - Sputnik Србија
Пратите нас
Кинеске власти ће укинути ограничења за улазак и излазак из провинције Хубеј 25. марта, док ће иста мера за административни центар провинције, Вухан, ступити на снагу 8. априла, наведено је у саопштењу Државног комитета за здравство региона.

Одлука је донета у донета због побољшања епидемиолошке ситуације у региону.

„Од 25. марта у поноћ, у провинцији Хубеј биће укинута ограничења на путевима и поново успостављен саобраћај приликом уласка и изласка из провинције, изузев града Вухана. Људи који напуштају Хубеј моћи ће да се крећу на основу здравственог кода (који је део програма за процену ризика изложености инфекцији особе на основу њеног кретања).

У саопштењу је наведено и да ће у Вухану од 8. априла бити укинута ограничења кретања на транзитним путевима, а саобраћајна веза за улазак и излазак из града биће поново успостављена.

Карантин је у Вухану и провинцији Хубеј трајао од 23. јануара.

Кина - Sputnik Србија
Брутално, али ефикасно: Како је Кина зауздала корону

Пандемија коронавируса

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог коронавируса за пандемију. Први случајеви заразе овим коронавирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у свету је заражено више од 368 хиљада људи, више од 101 хиљаде се опоравило, а више од 16 хиљада је умрло.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији коронавируса КОВИД-19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала