Кривична пријава: Зубар радио иако је имао симптоме вируса корона

© Sputnik / Руслан Вахаев / Уђи у базу фотографијаЗубар
Зубар - Sputnik Србија
Пратите нас
Зубар из Новог Сада радио је и примао пацијенте, иако је имао симптоме вируса корона, а сада се налази на респиратору, саопштио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и најавио да ће против њега бити поднета кривична пријава.

Како је објаснио, зубар који се бави приватном праксом један је од три пацијента која се тренутно налазе на респираторима на Инфективној клиници КЦ Војводине, преноси РТС.

Доктор Гојковић је рекао да ће против још једног пацијента, који се лечи на КЦ Војводине, бити поднета кривична пријава, али није прецизирао о коме је реч.

„И то ће бити озбиљне кривичне санкција за два пацијента која су примљена јуче у КЦ Војводине, поготову пацијент који се већ налази на респиратору, који је обављао приватну стоматолошку праксу и то једно време, према нашим сазнањима, чак и са знаковима инфекције. Против таквих лично ћу поднети кривичне пријаве“, рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Подсетио је да је Кривичним закоником регулисано да је, уколико се не поштује Закон о заразним болестима, казна затвора до три године, уколико несавесним понашањем нанесете тешко дело у вези са преношењем инфекције другим особама до осам година, а уколико то што сте урадили доведе до смртног исхода друге особе, казна затвора је до 12 година.

На територији Војводине укупно је регистровано 36 оболелих од вируса корона, а њих 13 је хоспитализовано.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала