Обијено 10 повратничких кућа код Призрена

© Fotolia / Brilliant EyeПризрен
Призрен - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић потврдио је да је у селу Новаке код Призрена обијено 10 повратничких кућа од 67 колико их укупно има у том селу. 

Мештани Новака су јуче приметили да су куће обијене, а јутрос око два сата група од неколико провалника је поновила кривично село што је, каже Јевтић, узнемирило мештане, а за сада се не зна колико је материјална штета причињена.

Јевтић преноси речи представника села Новаке, Спасе Андријевића, који каже да се поред материјалне штете, таквим чином угрожава њиховов даљи опстанак у селу, а свима онима који намеравају да се врате својим кућама се шаље јасна порука да овде нису добродошли.

Он каже да се крађе готово свакодневно дешавају од 2012.године и додаје да надлежни органи нису расветлили ниједан случај.

„У тешким временима кроз које пролазимо услед пандемије вируса корона, један други вирус звани криминал над повратницима и даље несметано егзистира и шири се Косовом. Крајње је време да га у потпуности искоренимо и тако јасно покажемо да сви имамо једнаке шансе и услове за живот и рад на Косову”, рекао је Јевтић.

У селу Новаке код Призрена тренутно живи 15 Срба.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала