Песков тражио да се уништи телефон после снимања Путинове посете болници

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПосета председника Русије Владимира Путина болници у којој се налазе пацијенти заражени вирусом корона
Посета председника Русије Владимира Путина болници у којој се налазе пацијенти заражени вирусом корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков дао је телефон једној од медицинских сестара у болници у Комунарки како би снимила Владимира Путина који је стигао у ову медицинску установу, а потом је од ње затражио да уништи уређај.  

Песков је сестру замолио да снима док је Путин ишао у обилазак болнице.

„Снимајте, немојте се стидети“, рекао је он.

После тога, портпарол председника замолио је медицинску сестру да пошаље снимак. Он је објаснио да у телефону постоји само један контакт.

„Телефон оставите код себе и затим га уништите“, додао је портпарол Кремља.

Напомиње се да су такве мере повезане са тиме да се уређај не би дезинфиковао и враћао.

Председник Русије Владимир Путин посетио је у уторак болницу у Комунарки, предграђу Москве, у којој је смештен највећи број оболелих пацијената вирусом корона КОВИД-19. Према речима Пескова, председник је лично донео ову одлуку након данашњег састанка о борби против коронавируса. Шеф државе обишао је неколико одељења, разговарао са једним од пацијената и гледао рад особља. Такође је разговарао са главним лекаром болнице Денисом Проценком.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у света је заражено више од 396 хиљада људи, од којих је више од 17 хиљада умрло. У Русији је до сада регистровано 495 случајева заразе.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона КОВИД-19.   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала