Русија обећала помоћ : Додик разговарао с Лавровом

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће учинити све како би помогла Републици Српској и БиХ у овој тешкој ситуацији изазваној пандемијом корона вируса, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у телефонском разговору са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

"Министар Лавров је обећао помоћ Русије у медицинском материјалу за Републику Српску и БиХ који је неопходан у борби против вируса корона. Замолио сам шефа руске дипломатије да помогне и да се омогући да медицинска средства и лекови из Русије буду доступни у Републици Српској и БиХ, посебно у овој ситуацији када се боримо против ширења епидемије вируса корона и када су нам та средства ускраћена из ЕУ", истакао је Додик.

У изјави за Срну, он је додао да је пренео Лаврову да Република Српска и БиХ улажу максималне напоре и чине све у складу са својим могућностима да спријече ширење епидемије.

"Захвалио сам министру Лаврову на интересовању за ситуацији у Српској и БиХ, као и на помоћи коју нам је Русија увек пружала и замолио да пренесе поздраве председнику Руске Федерације Владимиру Путину који и у овим тренуцима не заборавла на Републику Српску и размишла о нама", нагласио је Додик.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала