Руски дипломата позива „Хјуман рајтс воч“: Не ширите дезинформације о коронавирусу у Русији

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаКоронавирус у Москви
Коронавирус у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов позвао је руководиоца америчке организације за људска права „Хјуман Рајтс воч“ Кенета Рота да не дезинформише људе о борби против коронавируса у Русији.
„Усвојене савремене мере су нам омогућиле да се супротставимо овој новој глобалној претњи (ширењу коронавируса) знатно ефикасније од држава које „Хјуман рајтс воч“ традиционално избегава да критикује“, наводи се у саопштењу Антонова које је обваљено на фејсбуку амбасаде.

„Данас, као никад, важно је објединити напоре међународне заједнице. Потребна је узајамна подршка. Русија је већ пружила реалну и нужну помоћ Италији. Најважније је спасавање људских живота“, нагласио је Антонов.

Он је такође скренуо пажњу на проблем пружања медицинских услуга држављанима Русије који се налазе у америчким затворима, позвавши ову организацију да се одазове на позив руских дипломата за помоћ.

Раније је Рот написао на твитеру да руске власти ништа не предузимају да се спречи да „богати купују респираторе“ којих, наводно, можда неће бити довољно за обичан народ.

Према последњим информацијама, у Русији је од коронавируса заражено 438 особа  (262 у престоници), 17 је оздравило, док се 52.000 налази под надзором.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала