Експерти предвиђају када ће се опет путовати у Европу

© Фото : PixabayКорзика
Корзика - Sputnik Србија
Пратите нас
Оптимистични сценарио развоја ситуације са вирусом корона даје наду да ће европске медитеранске земље постати доступне за туристе у јуну, али се прави опоравак од епидемије не очекује пре јула, изјавила је извршна директорка Асоцијације туристичких агенција Русије Маја Ломидзе.

Говорећи на брифингу под називом „Затворена граница. Како се туристички оператери боре са короном“, она је истакла да би, према њеном мишљењу, европске медитеранске земље могле да почну да отварају своја врата за туристе у јуну.

„То би био веома оптимистичан сценарио, он није немогућ. Међутим, за сада се чини да се оживљавање туризма неће догодити пре јула“, рекла је Ломидзе, и додала да се, према песимистичним прогнозама, тржишта неће опоравити до септембра.
Пре и после короне: Најпосећенија туристичка места - Sputnik Србија
Пре короне и после ње: Принудни одмор за знаменитости широм света

Пандемија вируса корона

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је вирус корона 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у света је заражено више од 396.000 људи, од којих је више од 17.000 умрло.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона КОВИД-19.   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала