Исповест студенткиње заражене коронавирусом: Имала сам неочекиване симптоме

Пратите нас
Студенткиња из Америке Џулија Бускаља, која се заразила вирусом корона, испричала је да је због болести привремено изгубила слух, мирис, као и способност да осети укус, саопштио је лист „Дејли Мејл“.

Она се у јануару преселила у Фиренцу, а почетком марта се вратила у САД, где се тестирала на вирус корона и непријатно се изненадила јер се испоставило да је позитивна.

Студенткиња је испричала да се осетила лоше 29. јануара док је била у Италији. Пробудила се у агонији, изразито су је болели глава и грло, обузимала је језа.

Попила је лек против болова и до увече није устала из кревета. Сутрадан је позвала лекара, без обзира на то што се осећала боље, а он јој је рекао да је прехлађена.

Убрзо је почела лоше да чује на лево ухо. Како је време одмицало, слух јој се погошавао, а такоше је престала да разликује укусе и мирисе. Бускаља је истакла да није кашљала, али да је веома болела глава.
Редови испред супермаркета у Паризу - Sputnik Србија
Откривен нови симптом коронавируса

Вратила се у Америку 5. марта и провела осам дана у самоизолацији. Није имала симптоме које су помињали у вестима. Вратили су јој се чула мириса, укуса и слуха, међутим, настао је нови проблем - појавио се влажан кашаљ.

Тестирала се на вирус корона 14. марта, и резултат је био позитиван.  

Пандемија вируса корона

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је вирус корона 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према најновијим подацима у света је заражено више од 396.000 људи, од којих је више од 17.000 умрло.

У Русији је до сада заражено 495 особа.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона КОВИД-19.   

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала