Неуспешан падобрански тест „Спејс иксове“ свемирске капсуле „Драгон“

CC0 / / Спејс икс свемирска капсула Драгон
Спејс икс свемирска капсула Драгон - Sputnik Србија
Пратите нас
Компаније „Спејс икс“ и „Боинг“ су у трци за развој нове свемирске капсуле која би америчке астронауте допремала на Мееђународну свемирску станицу. У овом тренутку, НАСА и друге западне свемирске агенције зависе од руских ракета „Сојуз“ које довозе посаде на станицу.

Тест падобранског система „Спејс иксовове“ нове свемирске капсуле „Драгон“ завршио се неуспехом у уторак. Хеликоптер је испустио тестни предмет са непознате висине, извештава „Си-ен-би-си“ позивајући се на саопштење компаније.

„Током данашњег теста испуштања падобраном, тестни предмет обешен испод хеликоптера постао је нестабилан. Из опреза и ради безбедности посаде, пилот је повука хитно испуштање. Како хеликоптер још није био у циљаним условима, тестни предмет није носио оружје“, наводи се у саопштењу.

Спејс икс“ наводи да пропуст не сматра грешком падобранског система.

„НАСА и 'Спејс икс' заједно раде на утврђивању плана тестирања који ће се одвијати пре друге демонстрационе мисије свемирске капсуле 'Драгон'“, наводи се у саопштењу у коме се не прецизира да ли је било повређених.

„Спејс икс“ се и раније суочавао са проблемима падобрана капсуле.

Компанија је саопштила и да је десет радника послала на кућно лечење након што је код најмање једног дијагностификуван ковид-19 вирус, у седишту „Спејс икса“ у Калифорнији.

Прошле недеље НАСА је саопштила да ће у мају послати двојицу космонаута на Међународну свемирску станицу, свемирском капсулом „Драгон“ која ће бити причвршћена на ракету „Фалкон 9“ а требало би да буде лансирана из Кенедијевог свемирског центра у Флориди.

Нејасно је да ли ће неуспех на тестирању падобранског система одложити мисију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала