Расте број излечених од короне у Русији, здравство спремно за све изазове

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Уђи у базу фотографијаБолница у Русији која прима пацијенте са сумњом на коронавирус
Болница у Русији која прима пацијенте са сумњом на коронавирус - Sputnik Србија
Пратите нас
Још један пацијент у Москви излечен је од вируса корона и отпуштен из болнице у добром стању, па је број пацијената који су се опоравили у руској престоници порастао на 15, саопштио је московски Оперативни штаб за контролу и надзор ситуације с вирусом корона

Према саопштењу руског Министарства здравља, инфективна служба у Русији је у потпуности спремна за постојеће и будуће изазове.

„Здравствени радници су довољно квалификовани за пружање неопходне помоћи пацијентима, спроводе се све потребне противепидемиолошке мере које су назначене за велике градове и места с малом насељеношћу, а дијагностички тестови доступни су медицинском особљу“, истиче се у саопштењу руског Министарства здравља.

Како се још наводи, што се тиче приправности здравствених институција, укључујући и опремљеност потребном техником, установе су спремне за пријем пацијената. У случају да некој конкретној установи буде потребна нека додатна техника и то ће одмах бити реализовано.

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЛекари испред болнице за оболеле од коронавируса у Русији
Расте број излечених од короне у Русији, здравство спремно за све изазове - Sputnik Србија
Лекари испред болнице за оболеле од коронавируса у Русији

Поред овога, из Министарства још истичу да су руски стручњаци у непрекидном контакту са страним колегама и редовно добијају информације о ефикасним методама лечења КОВИД-19.

Према последњим подацима, укупан број оболелих од вируса корона у Русији је 658 (од којих је 410 у Москви), 29 је оздравило, а 122 хиљаде људи налази се под надзором.

Руски председник Владимир Путин данас је предложио читав низ мера у борби против вируса корона у Русији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала