Трамп вечити оптимиста: Американци ће већ за Ускрс моћи у цркву

© REUTERS / Jonathan ErnstПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп убеђен је да ће се ситуација у САД-у нормализовати већ до Ускрса, који ће католици и протестанти обележити 12. априла, иако је Светска здравствена организација упозорила да би та земља могла да постане следеће жариште вируса корона, пренео је „Си-Ен-Ен“.   
 „Сматрам да ће током ускршње недеље цркве бити препуне људи широм наше земље. Мислим да би то било сјајно и да ће се моја прогноза обистинити“, рекао је амерички лидер.

Према процени „Си-Ен-Ена“, у Америци већ има преко 52.000 потврђених случајева заразе вирусом корона и могло би се десити да баш она постане следеће жариште вируса.

Упркос томе, чини се да је Трамп нема више мрачан и озбиљан тон од претходне недеље. Више не говори о озбиљној кризи која би могла да  траје неколико месеци, већ све више инсистира на томе да је преостало само неколико недеља до враћања Америке у нормално пређашње стање.  

Пандемија вируса корона наставља да се шири по целом свету попут спорог таласа који полако, али сигурно долази. Тамо где је пандемија прошла слабе или се потпуно укидају рестриктивне мере на путовања и карантин.

Национална асоцијација за оружје - Sputnik Србија
Из угла руског сенатора: Како Американци, а како Руси реагују на епидемију

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим вирусом забележени су крајем 2019. у Кини.

Мере се пооштавају у земљама којима се пандемија приближава услед забринутости због све већег броја смртних случајева, којих има скоро 400.000 у свету, од којих је више од 17.000 умрло.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона КОВИД-19.   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала