Зашто француски председник не носи маску током посете болницама

© REUTERS / POOLПредседник Француске Емануел Макрон након посете болници у Паризу
Председник Француске Емануел Макрон након посете болници у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Француске Емануел Макрон док посећује болнице у којима се људи лече од коронавируса, не носи маску, јер то није неопходно, изјавила је портпаролка француске владе Сибет Ндиаје.
„Зашто председник (Емануел Макрон) не носи маску (током посета болницама и другим установама)? Једноставно зато што нема потребе за маском, ако држимо одстојање од других људи“, објаснила је Ндиаје.

Она је напоменула да се „око председника налази ограничен број људи и увек на потребној удаљености од једног метра“.

„Све док санитарне препоруке становништву не подразумевају да сви носе маске, а не само оболели или медицинско особље, нема разлога да шеф државе нарушава препоруке предвиђене за све становнике земље“, додала је представница владе.

Макрон је од избијања епидемије вируса корона више пута посећивао медицинске установе у којима се лече пацијенти оболели од КОВИД-19.

Пандемија КОВИД-19

Светска здравствена организација прогласила је 11. марта епидемију новог вируса корона за пандемију. Према најновијим подацима у света је заражено више од 440 хиљада људи, од којих је више од 19 хиљада умрло.

У Француској је епидемија стигла до треће фазе. Број људи заражених вирусом корона у овој земљи је 22.304. Вирус је већ убио 1.100 људи. Француске власти донеле су одлуку о озбиљном ограничавању кретања грађана. Људи не иду на посао и проводе време углавном у својим кућама.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона КОВИД-19.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала