Стигли резултати тестова на вирус корона за чланове Владе Србије

© Sputnik / Радоје ПантовићЗграда Владе Републике Србије
Зграда Владе Републике Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић и сви чланови њеног кабинета тестирани су на коронавирус, а у непосредном окружењу премијерке нема заражених, преноси „Блиц“.

Пошто је откривено да је дошло до првог случаја заразе вирусом корона у Влади Србије и да је заражен Бранислав Блажић, државни секретар у Министарству заштите животне средине, из предострожности је донета одлука да се цео кабинет тестира.

„Свима су брисеви узети у уторак и среду, сачекали смо резултате у самоизолацији и тек када је стигла потврда да су сви негативни, вратили смо се на посао“, казао је извор „Блица“ из Владе.

Иако Блажић не ради у Немањиној 11, већ је његово Министарство на Новом Београду, савет стручњака био је да се тестирају сви.

Хтели смо да избегнемо сваки могући ризик и за председницу Владе, за све њене сараднике, али и за људе са којима се они свакодневно састају“, каже саговорник листа.

Један од тестираних је и саветник Брнабићеве за медије Младен Башић, који је рекао да је свима узет брис и да су се сви придржавали препорука лекара док нису стигли налази.

„Радили смо од куће, телефоном, сви, укључујући и председницу Владе. Тек након што су резултати показали да нисмо инфицирани короном, вратили смо се на посао“, навео је Башић.

У изолацији до добијања резултата била је и премијерка, која се одмах након добрих вести појавила на кризном штабу у друштву председника Србије Александра Вучића.

И сви из Министарства заштите животне средине који су били у контакту с Блажићем су послати у изолацију, а сам министар Горан Триван само је телефонски контактирао с Блажићем и свима осталима с којима је државни секретар контактирао лично.

Бранислав Блажић је хоспитализован на Инфективној клиници у Београду.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала