Одлука о затварању три града у наредна 24 часа

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICВојска Србије на улицама Београда.
Војска Србије на улицама Београда. - Sputnik Србија
Пратите нас
Лекари у Србији су рекли да још не треба затварати три града Београд, Ниш и Ваљево, који су највеће жариште корона вируса, а та мера ће бити сагледана у наредна 24 сата, каже саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић.

Сматра да ће нове мере ако не данас, бити саопштене сутра, али да јој нису познати детаљи.

Она је у укључењу за ТВ Прва рекла да је председник Александар Вучић јуче на састанку оба кризна штаба којем је присуствовала и председница Владе Ана Брнабић, питао српске лекаре да ли је потребно да дође до затварања ова три града.

"Рекли су ''још увек не, видећемо у следећа 24 сата''. Мислим да ће, ако не данас, онда у току сутрашњег дана нове мере бити саопштене. Да ли ће оне подразумевати потпуно затварање ова три града или делова града, не знам, јер се ситауција мења буквално из сата у сат”, рекла је Васиљевић.

Навела је да би евентуално такве мере подразумевале да не постоји путни транспорт цивила између тих градова, да не може да се изађе нити уђе у те градове.

То су, додаје, мере које су биле и у Кини.

"То је нешто што је једина сигурна варијанта да се зараза неће ширити по целој земљи", каже Васиљевић.

Претпоставља да би, додаје, у случају таквих мера за три града био омогућен нормалан транспорт прехрамбених производа и медицинске опреме.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала