Ђоковић донира милион евра за респираторе /видео/

© AP Photo / Claude ParisЈелена и Новак Ђоковић на додели награде „Лауреус“ у Монаку
Јелена и Новак Ђоковић на додели награде „Лауреус“ у Монаку - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић донираo је Србији милион евра за респираторе, који су потребни у борби против вируса корона.

Респиратори ће бити набављени директно од произвођача из Кине, а у току су и преговори о респираторима из Немачке, рекао је наш најбољи тенисер.

Новак и Јелена Ђоковић новинарима су се обратили из Марбеља, путем видео-конференције.

„Донираћемо кроз Фондацију Новак Ђоковић милион евра за куповину респиратора, мој тим ће све надгледати и максимално контролисати да нема пропуста. Тиме желимо да пружимо допринос и помогнемо нашем народу и нашој држави у овим изазовним временима“, рекао је Ђоковић.

Новак је упутио велику захвалност лекарима и медицинском особљу који се боре за здравље људи. Истакао је да је ситуација веома озбиљна и да се мења из дана у дан. 

„Нажалост, број заражених расте. Јелена и ја, моја фондација, одлучили смо да ових недеља прикупимо што више релевантних информација како бисмо установили како најбоље да донирамо своје ресурсе ― знање, време, новац ― како да то утиче на највећи број људи широм Србије“, рекао је Ђоковић и захвалио свима који су му својим саветима и информацијама помогли да донесе одлуку.

Новак је искористио прилику да захвали и Кини на несебичној помоћи коју нам пружа, не само средствима, већ и људством, а пријатељство са Кином је описао као „историјско“.

„Хвала им од свег срца“, закључио је Ђоковић.

© Sputnik / screenshotНовак и Јелена Ђоковић током видео-конференције са новинарима
Ђоковић донира милион евра за респираторе /видео/ - Sputnik Србија
Новак и Јелена Ђоковић током видео-конференције са новинарима

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала