Русија: Почела производња нових тестова на вирус корона, дневно 10.000

© AP Photo / Wang ShenРадници у заштитним оделима дезинфикују платформу железничке станице у Јичангу у кинеској провинцији Хубеј. Кина је поново отворила неке железничке и аутобуске станице након укидања карантина у провинцији Хубеј
Радници у заштитним оделима дезинфикују платформу железничке станице у Јичангу у кинеској провинцији Хубеј. Кина је поново отворила неке железничке и аутобуске станице након укидања карантина у провинцији Хубеј - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови тест-систем за дијагностификовање вируса корона већ је почео да се производи у Русији и свакодневно ће бити израђено минимум 10.000 тестова, саопштило је руско Министарство здравља.

„Центар за стратешко планирање и управљање медицинско-биолошким ризицима по здравље Министарства здравља Русије пустио је у серијску производњу нови тип тест-система за утврђивање вируса корона“, наводи се у саопштењу.

Нове тестове карактерише висок степен осетљивости.

Како наводе у саопштењу Министарству здравља, сваки дан ће се производити 10.000 тестова а касније ће се ићи и до цифре од 50.000 тестова дневно.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала