МУП упозорава: Не делите личне податке преко СМС-а, реч је о превари

CC0 / Pixabay / Мобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Министарство унутрашњих послова позвало је грађане који су добили СМС поруке у вези са исплатама пензија, а у којима се од њих траже лични подаци и банкарски подаци да то пријаве Одељењу за сузбијање виокотехнолошког криминала на имејл адресу втк@муп.гов.рс или преко Удружења банака, јер је, како наводе, реч о превари.

У последњих неколико дана, наиме, један број грађана добио је лажне СМС поруке у вези са исплатом пензија у којима се од њих тражи да доставе личне податке, јединствени матични број грађана, број жиро-рачуна у банци, ПИН код и друге сличне податке.

Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала МУП-а је, наиме, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду предузело све мере и радње у циљу откривања починилаца ових кривичних дела.

Министарство и Посебно тужилаштво упозоравају грађане да је реч о превари и апелују на грађане да са повећаном пажњом чувају своје личне и пословне податке, како би се сачували од могућих превара.

Иначе, Удружење банака али и пословне банке обавестили су клијенте да ће их контактирати у вези с исплатом пензије, што може да подразумева и комуникацију путем СМС порука, али да у тој комуникацији банке никада неће тражити личне и банкарске податке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала