Смехом против короне  

Пратите нас
Можемо ли смехом против короне? Да, уверавају нас гости „Орбите културе“, представници афористичарско-сатиричарске дружине, српске суперсиле која деценијама разара смехом и добрим духом.
Смехом против короне

Шта су писали ових дана на актуелену светску тему – пандемију вируса корона, шта су ново сазнали о својим укућанима на које су данима упућени,  како се прави добар штос у изолацији, ко и шта постаје предмет афоризма – сазнајемо из прве руке од Александра Чотрића и „јежевца“ у изолацији – Радивоја Лалета Бојичића.

Књижевник Зоран Живковић, чије је приче „Воз“ и „Будилник на сточићу“ ових дана репризно емитовао британски Би-Би-Си, објашњава за Спутњик по чему је време пандемије јединствено, како изгледа дружити се месецима са романом „Зли дуси“ што је резултирало обимном студијом о, како каже, најљубавнијем роману Достојевског, и да ли је теже бити „Писац у најам“ како  гласи један његов наслов или бити писац у изолацији.

О величанственој и дирљивој потврди да је музика лековита и да може пуно доброга да учини људима, да их охрабри, повеже, учини да се не осећају сами и усамљени – а управо то нам говоре слике из италијанских градова и са њихових распеваних тераса – о свему томе што смо о музици знали али и новим потврдама њене изузетности међу уметностима разговарамо са диригентом Дејаном Савићем.

Наш гост је и Горан Милашиновић, писац и лекар, аутор јединстевеног награђиваног романа „Случај Винча“, написаног у славу јединствене несебичности и људскости.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала