Крим: НАТО база у Азовском мору – најобичнија глупост

Пратите нас
Копредседник Скупштине словенских народа Крима Роман Чегринец сматра да су предлози који долазе из Украјине о стварању морнаричке базе НАТО-а у Азовском мору - најобичнија глупост.
 „Након шока који ће свет претрпети због вируса корона, тема Украјине, која већ дуже време не занима Запад, биће 'задња рупа на свирали' “, коментарише Чегринец и додаје да неки појединци на глуп начин покушавају да подсете свет на Украјину.

Раније се на званичном сајту председника Украјине појавила петиција са предлогом да се створи морнаричка база за трајно размештање флоте НАТО савеза на југоистоку Украјине, у граду Мариупољу у Доњецкој области. Мотив за стварање базе је, како се тврди, „стална претња и некоректно понашање“ Русије.

Како је приметио Чегринец, са истим таквим успехом је могуће регистровати петицију с предлогом да се на територију Украјине пренесе лансирна платформа САД у Кејп Канавералу ради заштите од претње космичке инвазије. 

Подсетимо, Оружане снаге Украјине активно раде на усвајању НАТО стандарда и да прва фаза реформе војске је завршена, а две нове војне базе по стандардима НАТО-а биће подигнуте у Мариупољу и Северодоњецку, практично на неколико километара од границе са Русијом и Донбасом.

Председник САД Доналд Трамп недавно је потписао одбрамбени буџет за 2020. годину, у који су укључена и средства за војну помоћ Украјини у износу од 300 милиона долара. Најавио је да ће део тог новца бити искоришћен за куповину убојитог оружја.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала