Русија затвара границе због вируса корона

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуско-белоруска граница
Руско-белоруска граница - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Русије Михаил Мишустин наложио је да се од 30. марта у Русији привремено ограничи кретање преко руских граница због пандемије вируса корона, наводи се у документу који је објављен на сајту Владе Русије.

„Налаже се Министарству саобраћаја Русије заједно са Федералом службом безбедности, Федералној царинској служби и Руском државном органу за санитарни надзор и контролу да од 00.00 часова 30. марта привремено затворе кретање преко саобраћајних, железничких, пешачких, речних и мешовитих граничих прелаза Русије, као и преко копеног дела руско-белоруске границе”, наводи се у тексту.

Како се наводи, забрана се неће односити на дипломате и чланове њихових породица, возаче камиона на међународним линијама, чланове званичних делегација, дипломатске изасланике, као ни на Русе који напуштају земљу због смрти блиског члана породице, становнике Калињинградске области и држављане Русије са сталним местом боравка на територијама Доњецке и Луганске Народе Републике.

У Русији је од вируса корона укупно оболело 1.264 особа (од тога 817 у Москви), 49 људи је оздравило, а четири особе су умрле.

Читајте на сајту Спутњика најновије информације о вирусу корона у свету и код нас.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала