Нове градске мере: Затварају се пијаце, продавнице раде краће, а почиње и дезинфекција прскалицама

© AP Photo / Aaron FavilaКоронавирус дезинфекција
Коронавирус дезинфекција - Sputnik Србија
Пратите нас
Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће Град Београд сутра донети одлуку да продавнице мешовите робе раде до 15 сати радним данима, а викендом до 13 часова, с циљем да сви који раде у тим објектима могу да се врате својим кућама, у складу са одлуком о забрани кретања.

Такође сутра ће бити донета одлука и да се затворе све пијаце на територији града Београда, у складу са одлуком Владе Србије, најавио је Весић за Б92.

Он је истакао да од уторка креће додатна дезинфекција простора између великих стамбених блокова и зграда пикап возилима који су коришћени за прскање комараца, а сада су прилагођени за нове услове.

„Већ од уторка видећете пикап возила са распршивачима које користимо за прскање комараца из којих ће се дезинфиковати унутарблоковски простори око зграда. Такође, од сутра ће Град Београд објављивати и број заражених по београдским општинама које објави Батут, јер се Београд досад посматрао као целина“, указао је заменик градоначелника.

Такође је истакао да се као додатне мере уводи да фризерски салони, спортске кладионице и слични објекти не могу да раде уколико не примају само једну особу на уплатном месту или у салону.

„Било је покушаја претходних дана да ти објекти раде тако што је у њима више људи, па се закључају као неки салони и тиме мисле да су неког преварили. На тај начин угрожавају здравље и запослених и корисника таквих простора. У Сурчину смо нашли кладионицу у којој је комунална милиција затекла пет људи на малом простору. Још је и кафић радио. Они су одмах затворени, све мере које се спроводе у Србији, али и читавом свету се спроводе да би се људи заштитили од епидемије. И због таквих неодговорних грађана је у више наврата интервенисала полиција, комунална милиција и то ће чинити докле траје ванредно стање“, упозорио је Весић.

Он је подсетио да је јуче и данас обилазио београдске паркове и шеталишта и молио грађане да не излажу себе и друге од ширења заразе.

„После јучерашњег апела Града и Државе, данас је ситуација била боља. Захваљујем се грађанима који су прихватили те сугестије, мада је и данас било проблема у Чубурском и Карађорђевом парку, махом младих људи. Хвала богу да су у мањини, јер је ова ситуација показала да имамо сјајне примере младих људи који волонтирају, и на хиљаде других хероја Београда који помажу да се ова ситуација што пре превазиђе“, навео је заменик градоначелника.

Прочитајте још: 

Бивши начелник Генералштаба Војске Србије позитиван на вирус корона

Хаос и гужва усред Београда за време полицијског часа /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала