Србија успела да купи још 480 респиратора

© INSTAGRAMBUDUSNOSTSRBIJEAVРеспиратори
Респиратори - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је данас да је Србија успела да набави још 480 респиратора.

Како преноси Танјуг, премијерка Србије је најавила, да ако буде било потребе, биће уведене још строже мере да би се заштитило становништво.

Брнабићева је изјавила да је јутрос добила имејл да смо набавили још 480 нових респиратора и оценила да је то за Србију као суво злато.

"Држава је до сада дала сву могућу подршку, али на грађанима је да ли ћемо борбу са корона вирусом да добијемо или не", истакла је Брнабић.

Она је рекла да је Србија у четвртој недељи и још је на ногама, али да ако буде као јуче, такав дан ћемо платити. Премијерка је упозорила да улазимо у најтежи период.

Она је рекла да од данас ради лабораторија у Батајници, а припрема се и ветеринарски институт у Краљеву, који ће радити тестове за Ковид-19 како би се раастеретио Торлак.

Навела је и да Србија по глави становника има респиратора више него много развијеније земље. Она је истакла и да су болнице добро опремљене, да има довљно тестова, као и да су повећани капацитети. Навела је и да је обебеђено преко апотека девет милиона маски за грађане.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала