У Србији још 82 заражене особе, укупно 741, умрлe још три особе /видео/

© Sputnik / Дејан Симић Клиника за инфективне болести Клиничког центра Србија
 Клиника за инфективне болести Клиничког центра Србија - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији је данас до 15 часова регистровано 82 нова случаја заразе вирусом корона, укупно је заражених741 особа. Умрле су још три особе, тако је укупан број жртава 13 , саопштило је Министарство здравља.

На респираторима је 55 грађана. 

Преминуле су три особе.

Од последњег извештаја тестирани су узорци 376 особа од којих је 82 позитивно и 294 негативно на нови вирус корона.

„Од последњег пресека у Србије су од корона вируса преминуле још три особе", на конференцији за новинаре у Влади Србије рекла је докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

Осим мушкарца из Кикинде, који је преминуо у КЦ Војводине,  евидентиране су још две жртве вируса. Реч је о две жене које су биле смештене у болници "Драгиша Мишовић".

„На респриартору је 55 особа, 10 на Инфективној, 3 у Нишу, 4, КЦ Војводина, 7, КЦ Крагујевац, 7 на Пулмологији, 10 КЦ Ниш" рекла је Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је навела и да је нулти пацијент у Србији излечен, као и да је више од 50 пацијената имало двоструко негативан налаз.

„Садашњи број оболелих показује какве смо мере предузели претходних 7 дана, а ово како се понашамо данас и јуче, видеће се наредних дана. Кључ је у нама и сви морамо озбиљно да схватимо колико сваки појединац има улогу у даљем ширењу инфекције”, поручила је Кисић Тепавчевић.

 

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала