Вучић: Хоћете ли сад правду или животе?

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је одлука о повлачењу дозволе за шетњу кућних љубимаца, у периоду од 20 до 21 час, донета јер се боримо за животе људи, иако је то можда неправедно према већини људи који поштују мере владе о полицијском часу.

"Не постоји човек који не воли псе, али, има ли нешто прече од живота људи?”, упитао је Вучић госујући на ТВ Прва.

Како је појаснио, када власници само у јендог згради у “блоку” изведу љубимце, у просеку из 10 станова, они разговарају, улазе можда и по двоје троје са љубимцима у лифт, хватају за гелендере…

“Сваки такав излазак нам додатно компликује ситуацију. Знам да се већина осећа да су јаки, да нису угрожени, што није далеко од истине, али не смемо да ризикујемо, то морају да разумеју”, рекао је Вучић.

На питање зашто испаштају они који се владају како треба зарад неколицине која не поштује правила, Вучић је рекао да је сагласан са таквим гледиштем, јер 90-92 одсто људи поштује, али 8-10 одсто људи не.

И због њих морамо сви да се склонимо, јер ово није нешто где можете да оцењујете да ли се неко добро влада, већ морамо да се заштитимо од људи који не поштују мере.

Упитан зар то није неправедно, узвратио је питањем - “хоћете ли сада правду или животе.

“Не знам шта би било правдено, да кажемо - молим вас изађите, јер сте у праву, а када умру хоћете ли ви са правдом да будете у праву”, указао је Вучић.

Подсетио је да су најугроженији старији и људи са хроничним обољењима и да они морају посебно да се чувају, те да су све мере усмерене на тај циљ.

У том смислу, навео је да су данас преминуле две баке, 1938. и 1934. годиште, које каже, нису имале никакву шансу.

“Када видим да аке и деке имају чисту килничку слику, а после два дана оду на респиратор… одмах је крај”, рекао је Вучић.

Подсетио је да су угроженији и гојазни људи, уз оне са хроничним обољењима.

“Али, имамо и оне који немају никакву болест, а лекари то објашњавају на различите начине… Није ни важно, могу и људи млађих година да страдају”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:

-Ништа од шетања љубимаца: Грађани пишу петицију – шта ће бити са псима ако се не усвоји

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала