Човек који је предвидео катастрофалну пандемију пре 14 година упозорава човечанство на последице

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Уђи у базу фотографијаСанитарна контрола на аеродрому у Москви због коронавируса
Санитарна контрола на аеродрому у Москви због коронавируса - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички епидемиолог Лари Брилиант, који је 2006. године упозоравао свет на страшну пандемију, испричао је за магазин „Вајрд" како да се смањи број оболелих од Ковида-19 и које мере је неопходо предузети да би се свет изборио са болешћу.

Епидемиолог је изјавио за магазин „Вајрд" да је цела епидемиолошка заједница дуго времена упозоравала да је пандемија глобалних размера неминовна и да је само питање времена када ће се догодити.

Лекар упозорава да је пандемија вируса корона најопаснија до сад и истиче да је специфичност вируса у томе што људи нису развили имунитет на њега.

„То значи да је вирус у стању да зарази 7,8 милијарди наше браће и сестара", истакао је лекар и додао да ће они који преболе Ковид-19 створити имунитет на тај вирус.

Брилиант је одобрио мере које се спроводе широм света у борби против вируса, истакавши да ће такве мере дати времена научницима да развију вакцину.

Епидемиолог је изразио наду да ће нови лек против короне имати и превентивно дејство. Он је такође истакао да је веома важно да се што више људи тестира на корону, како би се знало где се зараза шири и у којим размерама.

Поред тога, он је упозорио популацију да не смеју занемарити и медицинске маске у борби против Ковида-19.

„Да би се изборили са вирусом, људи морају знати колико је вирус раширен, морају развити вакцину и изборити се да већина људи развије имунитет на болест", закључује епидемиолог.

Према писању листа, Брилиант је 2006. године предвидео да ће се човечанство у будућности суочити са епидемијом глобалних размера.

„Милијарду људи ће се заразити, а умреће око 165 милиона. Наступиће глобална рецесија и пад. Економске последице и губици од једног до три билиона долара биће много гори за све, него 100 милиона смртних случајева", говорио је тада епидемиолог.

Читајте на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала