Могу да издрже нуклеарни напад: Зашто Пентагон шаље војне тимове у планинске бункере

© AP Photo / Dan ElliottБункер на планини Чејен
Бункер на планини Чејен - Sputnik Србија
Пратите нас
Део Северне америчке команде изоловаће се у бункеру планине Чејен у Колораду, у близини Колорадо Спрингса, док се коронавирус шири по Сједињеним Државама.

Генерал америчких ваздухопловних снага, Теренс О'Шогнеси, недавно је најавио да ће поједини тимови из командног центра, који се налази у ваздухопловној бази у Колораду, бити пребачени у подземне бункере.

Амерички министар одбране Марк Еспер на конференцији за медије - Sputnik Србија
Пентагон: Коронавирус би могао да утиче на борбену готовост САД

Један од таквих бункера налази се на планини Чејен, а „запечаћен“ је блиндираним вратима која могу да издрже нуклеарну експолозију јачине од 30 мегатона.

„Наши посвећени професионалци из Северноамеричке команде за противваздушну одбрану и (NORAD) и америчке Северне команде (NORTHCOM) напустили су домове, поздравили се са својим породицама и сада су изоловани од свих да би се обезбедило да могу свакодневно да прате ситуацију ради одбране наше домовине“, рекао је амерички генерал.

Он је додао да ће у бункерима бити и други припадници војске, не откривајући детаље.

Амерички министар одбране Марк Еспер је прошле недеље изјавио да Пентагон више неће објављивати детаље о случајевима заразе вирусом корона у својим редовима да се, како је казао, не би откривале слабости америчим противницима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала