Путин се обратио Москви у карантину - изолација главни задатак

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обратио се путем видео-конференције опуномоћеним представницима руских региона и том приликом је истакао да је главни задатак Русије у борби против вируса корона - максимално локализовати изворе ширења вируса.

Он је са представницима региона размотрио ситуацију у вези са пандемијом.

Путин је констатовао да је Русија прошле недеље успела да спречи да дође до драматичног пораста броја заражених.

За мере које су од данас на снази у Москви и Московској области – режим свеопште самоизолације – каже да су оправдане и неопходне.

Московљане је позвао да се према тим мерама односе са максималном озбиљношћу. Руски председник је, такође, позвао старије суграђане да остану у својим домовима.

„Ако желите да сачувате живот и здравље, останите код куће“, поручио је Путин.

Он је додао да у борби против овог вируса треба користити искуство других земаља и наложио отварање додатног броја центара за дијагностификовање вируса корона у регионима. Политичке представнике округа је позвао да детаљно прате економску ситуацију, као и да се редовно прати испорука помоћи старијима од 65 година.

Путин је апеловао да грађани буду објективно информисани о вирусу корона и додао да је одговор на провокације и злонамерне информације управо информисање људи о мерама које се предузимају и поуздани рад.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала