Руски листови обустављају штампана издања

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаНовински киоск у Москви
Новински киоск у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске новине „Ведомости“ ове недеље неће излазити у штампаном издању, већ ће радити само њихов сајт, а лист „Известија“ такође је најавио обуставу штампаних бројева до 6. априла.

„Не, (новине неће излазити). Генерално, нема где да се излази и нико не може да их (новине) доставља. Сајт ради несметано. Покушаћемо да га некако проширимо“, изјавио је главни уредник „Ведомости“ Андреј Шмаров.

Уредник је навео да још увек није донета одлука о издавању електронске верзије листа. „Али догађаји се мењају таквом брзином да ћемо можда донети неке нове одлуке у вези са тим. Али за сада се ради о томе да ће сајт радити уобичајено“, објаснио је Шмаров.

Лист „Известија“ такође обуставља штампано издање, о чему је саопштено у петак.

„У вези са нерадним данима најављеним у земљи од 28. марта до 5. априла, наредни број новина биће објављен 6. априла“, саопштила су „Известија“.

Што се тиче листа „Комерсант“, према речима његовог главног уредника Владимира Желонкина, овај лист ће за сада наставити да се штампа.

„За сада излази. Нисмо још разматрали обуставу“, рекао је Желонкин за Спутњик.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове коронавирусне инфекције КОВИД-19 за пандемију. Према последњим подацима у свету је забележено више од 723 хиљаде случајева заразе, а умрло је 34 хиљаде људи.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала