Спутњик сазнаје: Преминуо епископ ваљевски Милутин

© Фото : eparhijavaljevska.rsЕпископ ваљевски Милутин
Епископ ваљевски Милутин  - Sputnik Србија
Пратите нас
Епископ ваљевски Милутин (71) преминуо је ноћас у КБЦ "Драгиша Мишовић" у Београду где се налазио на лечењу од корона вируса, сазнаје Спутњик.

Епископ ваљевски Милутин Кнежевић, рођен је 10. јануара 1949. године у Мијачима. Основну школу учио је у Поћути. У манастиру Каона био је до 1963. године. Монашку школу у манастиру Острог завршио је 1969, а у Бограду Богословију Светог Саве где је започео и богословске студије – дипломирао у Либертвилу САД.

По шест месеци је био секретар Канадске епархије и парох у Нијагари. По повратку у манастир Каона, постао је његов игуман 1994, архимандрит је од 1998. године. Налазећи се на тој дужнтамнавски архијерејски намесник,ости старао се и о новооснованом манастиру у Лелићу. Истовремено је постао од почетка 2003. године и заменик епископа Лаврентија.

Архејерејски сабор Српске православне цркве владику Милутина је за епископа аустралијско-новозеландског изабрао у мају 2003. године. Након три године поверена му је управа над новоуспостављеном Ваљевском епархијом где је устоличен 24. септембра. 2006. године.

Епархија ваљевска СПЦ потврдила је крајем прошле недеље у саопштењу за јавност да је владика Милутин позитиван на коронавирус, као и још двојица свештеника.

"Епископ Милутин је корона вирус задобио тако што је као вредни пастир ходио и служио у својој Епархији, онако како већ више од пола века служи Богу и роду", саопштила је Епархија ваљевска.


 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала