Кремљ: Путин и Трамп разговарали о вирусу корона

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, током састанка у Хелсинкију
Председници САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, током састанка у Хелсинкију - Sputnik Србија
Пратите нас
Телефонски разговор председника Русије и Сједињених Америчких Држава, Владимира Путина и Доналда Трампа, био је врло конструктиван и опсежан, они су разменили информације о вирусу корона, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Разговор је био опсежан по садржају и дуг. Размењене су детаљне информације о мерама које предузимају наше државе у оквиру борбе против вируса корона“, рекао је Песков и додао да је разговор био веома конструктиван.

Песков је истакао и да ниједна земља на свету није била спремна за овакву епидемију вируса корона и да, заправо, ниједан здравствени систем не може преживети тренутну ситуацију са вирусом корона без екстремних тешкоћа.  

Коментаришући Трампову изјаву о руској медицинској помоћи Сједињеним Америчким Државама, Песков је рекао да се током разговора говорило о значају међународне сарадње у условима вируса корона.

„Ја нисам портпарол председника Трампа. Ја сам портпарол председника Путина. Тема је заиста била дотакнута, говорило се о значају међународне сарадње. Расправа о овој теми ће се наставити на радном нивоу“, објаснио је Песков.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је на конференцији за медије да је Русија послала Сједињеним Америчким Државама „велики авион са санитетском опремом“, а исто је учинила и Кина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала