Лепе вести из Кине: Оздравило 92 одсто оболелих од короне

© AP Photo / Sakchai LalitКина
Кина - Sputnik Србија
Пратите нас
У Кини је отприлике 92 одсто оболелих од вируса корона оздравило, при чему се тај број повећава последњих недеља, изјавио је званични представник Светске здравствене организације Тарик Јазаревич.
„Од 81.000 случајева заражених вирусом корона - преко 74.000 особа се опоравило (односно 92 одсто) и отпуштено је из болнице. Тај број наставља да расте последњих недеља“, рекао је он.

Јазаревич је подсетио да, у складу са препорукама СЗО, пацијент може да буде отпуштен из болнице након што су добијена два узастопна негативна теста на корону, са размаком од најмање 24 часа.

Подсетимо, званични представник Комитета за здравствена питања Ми Фенг саопштио је 29. марта да је Кина прогласила крај епидемије.

Најмање 98,6 одсто великих индустријских предузећа у Кини који су због короне морали да прекину производу, поново почело да ради.

Пекинг - град-домаћин Светског првенства у кошарци - Sputnik Србија
Сви са маскама, али и на улицама: Пекинг се враћа нормалном темпу живота /видео/

Раније су медији објавили да је у кинеској провинцији Хубеј (осим у Вухану), која је позната као жариште ширења инфекције Ковид-19, након два месеца обновљен унутрашњи путнички авио-саобраћај.

Карантин је у Вухану и провинцији Хубеј трајао од 23. јануара.

Пандемија вируса корона 

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је корона вирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV), који је касније добио званичан назив КОВИД-19.

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Први случајеви заразе овим коронавирусом забележени су крајем 2019. у Кини. Према последњим подацима у свету је регистровано укупно 785.807 случајева оболелих од корона вируса, преминуло је 37.820 људи, а опоравило се 165.659. 

Према последњим подацима, у Кини је од почетка пандемије било регистровано 81.439 случајева инфекције короном, од којих су 75.448 особе оздравиле, док су 3.300 умрле.

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији коронавируса КОВИД-19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала