Отворен Бурекомат! Оригиналан начин рада чувене панчевачке бурегџинице у доба короне /фото, видео/

© Фото : Данило РадаковићБурекомат функционише као шалтер
Бурекомат функционише као шалтер - Sputnik Србија
Пратите нас
Чувена панчевачка бурегџиница нашла је начин да заобиђе корону и дође до својих муштерија – направили су Бурекомат, путем којег људи сада могу да наруче свој омиљени бурек потпуно безбедно.

Бурекомат функционише по принципу шалтера – људи дођу до њега, наруче бурек код раднице, која на себи има маску и рукавице, плате јој кроз један отвор, а бурек добију кроз други.

Бурекоматом против короне

„Људи, изузетно поздрављају идеју. То је наш скроман допринос, али значи. У принципу, требало би прећи на такав модел пословања“, каже за Спуњик Данило Радаковић из бурегџинице „Станкоски“ у Панчеву и додаје да се Бурекомат редовно дезинфикује.

© Фото : Данило РадаковићРаднице носе заштитне маске и рукавице док раде
Отворен Бурекомат! Оригиналан начин рада чувене панчевачке бурегџинице у доба короне /фото, видео/ - Sputnik Србија
Раднице носе заштитне маске и рукавице док раде

Идеја се родила у суботу 14. марта, пре проглашења ванредног стања. У бурегџиници је била велика гужва, а већ тада је било евидентно да ће ствари у земљи да се погоршају, па су власници почели да смишљају начин за безбедно уручивање бурека њиховим муштеријама.

У среду 18. марта, Бурекомат је почео са радом и одмах постао права сензација међу људима, а власници кажу да је то „први аутомат за бурек у свету“.

© Фото : Данило РадаковићЉуди чекају у реду за бурек
Отворен Бурекомат! Оригиналан начин рада чувене панчевачке бурегџинице у доба короне /фото, видео/ - Sputnik Србија
Људи чекају у реду за бурек

Европа прича о Бурекомату

„Супругин рођени брат је лекар у Немачкој већ 10 година. Његова колегиница која ни не зна да му се породица бави пекарством му је послала слику из европских медија, као пример, како треба да изгледа безбедност у тој услужној делатности. Он је на то одговорио – пише Станкоски, то моја сестра држи“, каже Радаковић.

Подсећамо, бурегџиница „Станкоски“ из Панчева позната је по широком асортиману бурека, међу којима је најпознатији онај са коленицом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала