Корона празни амерички носач авиона

© REUTERS / US Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Scott Fenaroli/HandoutАмерички разарач "Теодор Рузвелт"
Амерички разарач Теодор Рузвелт - Sputnik Србија
Пратите нас
Команда америчке Ратне морнарице планира да евакуише 2.700 чланова посаде америчког носача авиона „Теодор Рузвелт“, на којем се око 100 људи заразило вирусом корона, изјавио је вршилац дужности команданта Ратне морнарице САД Томас Модли.
„Већ смо извели са брода око 1.000 чланова посаде. Очекујемо да ћемо у току наредних неколико дана евакуисати 2.700 људи. Желим да истакнем да не можемо и нећемо повући целокупну посаду са брода“, рекао је он.

Раније је „Блумберг“ пренео да је на апел Брета Крозјеа, капетана „Теодора Рузвелта“ да се с брода повуче велики део морнара због појаве вируса корона, команда америчке ратне морнарице одговорила да не може да жури с решавањем тог питања, док је амерички министар одбране Марк Еспер претпоставио да још није време за евакуацију.

„Имамо 93 особе које су позитивне (на вирус корона), 86 особа има симптоме тог вируса а седам особа нема, 593 тестова су негативна на корону. Тестирали смо 1273 особе, њихови резултати се још увек чекају“, рекао је Модли.

Према његовим речима, тренутно се нико од чланова посаде носача авиона не налази у тешком стању, нити је ико хоспитализован.

Амерички носач авиона се тренутно налази код обале Гвама у Пацифику, пошто број војника, заражених Ковидом-19, свакодневно расте.

Пандемија вируса корона 

Према последњим подацима у свету је до сада регистровано више од 900.000 случајева оболелих од вируса корона, преминуло је више од 45.000 људи, а опоравило се више од 190.000.

Број заражених и даље је највиши у Сједињеним Америчким Државама - преко 188.000, а следи Италија са 105.790 и Шпанија са скоро 96.000 случајева. 

Пратите на Спутњику најновије информације о пандемији вируса корона Ковид-19.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала