Руски амбасадор: Критика руске помоћи Италији - цинична и неморална

© REUTERS / Russian Defence MinistryПрипадници руске војске утоварују у теретни авион медицинску опрему и специјална возила за дезинфекцију намењене Италији
Припадници руске војске утоварују у теретни авион медицинску опрему и специјална возила за дезинфекцију намењене Италији - Sputnik Србија
Пратите нас
Критика на рачун руске помоћи Италији у борби против виоруса короне је неоснована, цинична и неморална, сматра амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.
„Неодговорна критика и неповерење у помоћи коју Русија пружа Италији је цинична, неморална и безобзирна према онима који се боре за живот. Наши војни лекари – доктори и медицинске сестре – свакодневно ризикују, за разлику од оних који се усуђују да процењују ефикасност нашег рада“. нагласио је дипомата, одговарајући на питања новинара на страници амбасаде Русије не фејсбуку.

Како је навео Антонов, руски војни лекари се у Италији боре против глобалне кризе.

„Руски стручњаци у Бергаму се боре против светске опасности, спашавају, не само Италијане, већ и грађане своје државе, смањујући величину претње“, констатовао је амбасадор.

„Они који политизују нашу спремност да помогнемо становницима Апенина, слабо знају историју. Треба их подсетити на десанте руских морнара на Сицилији 1908. године, након разарајућег земљотреса (тада није било ни НАТО-а нити ЕУ) и спасилачке мисије Русије у Аквили, након трагедије 2009. године“, додао је Антонов, коментаришући критиковање руске помоћи Италији и тврдње да Русија покушава да створи раскол на Западу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала