Зашто је СЗО престала да објављује податке о излеченима од Ковид-19

© REUTERS / Flavio Lo ScalzoЛекар у заштитном оделу поред пацијената са вирусом корона КОВИД-19 у болници у Италији
Лекар у заштитном оделу поред пацијената са вирусом корона КОВИД-19 у болници у Италији - Sputnik Србија
Пратите нас
Светска здравствена организација (СЗО) престала је да објављује информације о броју људи који су оздравили од КОВИД-19 у свету, јер их не достављају све земље, објаснио је за Спутњик портпарол СЗО Тарик Јазаревич.

„Што се тиче случајева оздрављења ван Кине, немамо јединствене податке из различитих извора о томе колико је званично потврђених случајева људи који су оздравили од КОВИД-19, јер нам све земље не саопштавају ове податке систематски. У многим земљама људи још нису имали времена да оздраве, тако да ћемо у складу са развојем ситуације имати нове податке“, рекао је он.

Јазаревич је подсетио да је КОВИД-19 нова болест, па је неопходно добити више епидемиолошких информација о томе како се ствара имунитет на вирус и како се може утврдити да се пацијент потпуно опоравио.

Према препорукама СЗО, пацијент може бити отпуштен из болнице након два негативна теста извршена у периоду од најмање 24 сата.

Светска здравствена организација прогласила је 11. марта пандемију нове коронавирусне инфекције КОВИД-19 која је до сада захватила 180 земаља света. Према последњим подацима, у свету је забележено више од 859 хиљада случајева заразе, од којих се 178 хиљда излечило, а умрло више од 42 хиљаде људи.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала