Како Москва брине о људима у карантину

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаСитуация в Москве во время коронавируса
Ситуация в Москве во время коронавируса - Sputnik Србија
Пратите нас
Московски психолози покренули су специјалну службу психолошке подршке за све оне који осећају емотивну нелагодност приликом боравка у самоизолацији, пренели су руски медији.

Сви грађани руске престонице који се налазе у карантину могу се обратити овој служби путем одређеног телефона, а радно време је од девет часова преподне, до осам увече.

Психолози објашњавају да је људска потреба за друштвом изузетно изражена, да сваки човек има потребу да се осети корисним чак и у условима самоизолације, али је то отежано остварити у четири зида.

Поред тога, додају психолози, ништа лакше није ни деци, будући да они не могу самостално да осмишљавају себи слободно време, те тај задатак лежи на њиховим родитељима.

„Узнемирујуће вести које читамо из света, константни савети и позиви да се самоизолација поштује, све то изразито негативно утиче на нашу психу. Постајемо раздржаљиви, уплашени, емотивно лабилни, често мењамо расположења, а то се све негативно одражава на наше најближе. Управо зато смо и отворили ову службу“, наводи се у саопштењу.

Руски медији додају и да је услуга ове службе апсолутно бесплатна.

Иначе, под мединицнском присмотром због сумње на коронавирус на територији читаве Руске Федерације налази се укупно 215.514 људи.

Подсетимо, број смртних случајева од болести изазване вирусом корона у Русији порастао је на 30. У протеклих 24 часа умрло је шест особа, саопштио је Оперативни штаб за борбу против епидемије вируса корона у Русији.

У саопштењу штаба се додаје да је током протеклог дана забележен још 771 случај, тако да је укупан број заражених новим вирусом корона 3.548 људи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала