Русија не продаје нафту са губитком

Пратите насTelegramOdyssey
Русија не продаје нафту са губицима, једноставно је цена њене производње врло ниска, изјавио је министар енергетике Александар Новак.

„Нема губитака, пошто је цена производње прилично ниска. Једноставно нема буџет нема приходе. Као што знате, цена нафте чини 60-70 одсто прихода буџета“, рекао је Новак.

Он сматра да споразум ОПЕК+, у данашњим условима, не би спасио ни предлог Саудијске Арабије да се смањи производња за још 1,5 милион барела дневно.

Министар сматра да ни друге државе ОПЕК+ неће повећати производњу, јер немају где да пласирају сировине. Што се тиче руске нафте, она је конкурентна и Москва неће имати проблема током овог месеца са њеним извозом.

Он је додао да је јуче разговарао са претставницима нафтног сектора и да се сви слажу да ће се и у нареним недељама погоршавати ситуација.

Новак је саопштио да Министарство енергетике не искључује да би цена нафте још могла ниже пасти, али не у неком дужем интервалу.

Потребе за нафтом у свету, у случају да се продужи карантин, могу се кретати око 20 милиона барела дневно, саопштио је Новак.

Ситауцију на тржишти ће променити само раст потражње.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала