Савети лекара: Како сачувати имунитет током самоизолације

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографија"Магнит" приостановил импорт фруктов и овощей из Китая
Магнит приостановил импорт фруктов и овощей из Китая - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски специјалиста за инфективне болести Иља Акинфијев објаснио је у интервјуу за телевизију „Звезда“ да се лекови за подршку или јачање имунитета користе само за лечење болести, а употреба лекова за превенцију акутних респираторних вирусних инфекција, који се продају у апотекама, најчешће су маркетиншки трик.

Да би се током самоизолације одржао имунитет, потребно је често проветравати собу. Акинфијев је истакао значај здравог сна за који је потребан удобан кревет и душек, као и правилно осветљење.

Такође је важна и правилна исхрана. Лекар саветује да се у исхрани повећа употреба воћа и поврћа. Осим тога, треба бити физички активан и током карантина избегавати дуготрајно седење на каучу или лежање на кревету. То може погоршати хроничне болести и погоршати имунитет, наглашава лекар.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове коронавирусне инфекције КОВИД-19 за пандемију. Према последњим подацима у свету је забележено више од 950 хиљада случајева заразе, а умрло је више од 48 хиљада људи.

Укупан број оболелих од КОВИД-19 у Русији достигао је 3.548, 235 је оздравило, а 30 особа је умрло.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала