Спутњик сазнаје: Из Москве стиже aвион са 120 грађана, респираторимa, маскaмa, рукавицама

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаАвион "Ер Србије" на аеродрому Шереметјево"
Авион Ер Србије на аеродрому Шереметјево - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Србије обезбедила је авион за повратак више од 120 српских грађана из Москве, а истим летом у суботу биће послати и респиратори, заштитне маске, рукавице и наочаре - донација српске дијаспоре.

Како сазнаје Спутњик, српски и руски привредници донираће Србији осам респиратора – један клинички и седам преносних, а такође и 10 хиљада заштитних маски, три хиљаде рукавица и хиљаду заштитних наочара.

На листи путника за Београд је више од 120 људи из Москве и других делова Русије који због ситуације са вирусом корона желе да се врате у Србију.

Затворени Терминал Ц аеродрома Шереметјево - Sputnik Србија
Tројe држављана Србије „заточено“ на московском аеродрому

Међу њима су и труднице и мала деца, и спортисти којима је прекинута сезона, али и троје држављана Србије које је већ данима „заточено“ у транзитној зони на московском аеродрому „Шереметјево“.

Tо троје Срба су једини странци који су „заробљени“ у транзитној зони московског аеродрома, с обзиром да је Русија због пандемије вируса корона затворила границе за странце до 1. маја и да су привремено суспендовани летови на релацији Москва - Београд.

Реч је о младићу и девојци који се враћају са Малдива и још једном српском држављанину који је из Хјустона стигао до Москве.

Како наводе извори Спутњика, лет је планиран у суботу око поднева, а амбасада Србије у Москви чини све да нашим грађанима помогне у овој тешкој ситуацији.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала