Помпео писао Вучићу: Хвала што сте помогли Американцима

© Фото : INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVАлександар Вучић и Мајк Помпео
Александар Вучић и Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић примио је писмо државног секретара САД Мајка Помпеа, који му је захвалио на транспорту америчких грађана из Србије у Сједињене Америчке Државе.

У Помпеовом писму се каже:

„Док владе широм света стреме ка томе да заштите сопствене грађане од пандемије Ковида-19, желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Сједињених Држава онда када им је то било потребно.

Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у Сједињене Државе чартер летом ’Ер Србије‘, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчких држављана врати својим домовима и породицама у време које је за све нас пуно неизвесности и изазова.

Александар Вучић и Мајк Помпео - Sputnik Србија
Вучић са Помпеом: Американци желе да нас чују, више од тога не могу да очекујем

Такође, желим да похвалим и особље ’Ер Србије‘ и надлежне органе на аеродрому ’Никола Тесла‘ у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у тако кратком року и на херојству и саосећању које су показали путницима на лету.

У име САД захваљујем Вам на подршци и пријатељству у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази.

Радујем се дану када ће ова пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе“, наводи се у писму, а саопштила је прес-служба председника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала