„Хуавеј“ има звер од телефона, савитљиви „Мејт икс-ес“ /видео/

© Фото : screenshot/YT Huawei MobileХуавеј мејт икс-ес
Хуавеј мејт икс-ес - Sputnik Србија
Пратите нас
Потреба за паметним уређајима све је већа. Корисници су постали захтевни. Екран уређаја треба да буде довољно велики да нам корисничко искуство буде што боље, а опет мали да стане у џеп. Батерија треба да издржи два дана, а уређај ради без застајкивања без обзира на број отворених апликација. Овако би свако од нас описао свој савршени уређај.

Побољшањем старог склопивог „Мејт икс“ модела, „Хуавеј“ је направио велики корак на тржишту и понудио у исто време и иновацију, преноси „Индекс.хр“.

О екрану све најбоље

Склопиви облик је најимпресивнији део. Можете га користити као нормалан телефон, а кад вам затреба, расклопите га да послужи као таблет.

Кинеска компанија „Виво“ представила је свој нови телефон „Апек 2020“ - Sputnik Србија
Представљен смартфон који нема дугмад ни портове, али може се напунити за 20 минута /видео/

Чак и када је у склопивом облику, екран је величине 6,6 инча. Резолуција је у овом облику 2480x1148, а одлична је вест и да је довољно светао, па ћете га моћи безбрижно користити и на плажи док сија најјаче сунце. Екран није потребно расклопити како бисте написали мејл или погледали видео, те да у склопивом режиму можете сасвим нормално обавити све што вам падне на памет.

Но кад га расклопите, ваш телефон постаје 8-инчни таблет, резолуције 2480x2200. Савршен за оне који су досад телефоне користили за читање књига, гледање филмова или обављање пословних задатака.

„Хуавеј“ је одиграо паметно, па је екран поставио споља, што омогућава коришћење оба екрана чак и када је телефон склопљен. Савитљиви екран направљен је од полимерног слоја заштите и флексибилне пластичне ОЛЕД плоче.

Кад се користи у расклопљеном облику, део који се савија је неприметан, раван и углађен. А да бисте екран развукли по пуној дијагонали, потребно је само притиснути црвено дугме које се налази испод камере.

Пошто  је екран с обе стране телефона, мало треба припазити где га стављамо и како га носимо.

Имајте на уму да нема ни 3,5 милиметарски улаз за слушалице, али то је нешто на што сте се већ навикли ако користите неки од флeгшип паметних телефона који је изашао у задњих годину-две.

Телефон Самсунг галакси фолд - Sputnik Србија
„Самсунг галакси фолд 2“ стиже у јулу, цена скоро две хиљаде долара?

Најбоља селфи камера

Док тржиште преплављују паметни уређаји с „најбољим селфие камерама“, овај селфи камеру и нема. Уређај “мејт икс-ес“ као селфи користи главну камеру, па онда импресивни селфији и нису превелико изненађење.

Уређај снима и одличне фотографије помоћу четири камера с потписом реномираног бренда „Леика“. Камера користи сензор од 40 мегапиксела, телефото сензор од 8 мегапиксела, ултраширокоугаону камеру од 16 мегапиксела и сензор за дубину.

Споменимо и импресиван зум, фотографисати можете с 30x зумом, а снимати видео с 10x зумом. Оптички зум је три пута, што је већини корисника сасвим довољно.

Побољшања у односу на претходни модел

Хуавеј мејт икс-ес“ је први склопиви телефон који подржава рад у 5Г мрежи. Та технологија омогућава бољу графику, брже радње и изврсну повезаност. И ово је највећи помак у односу на „Хуавеј мејт икс“ из 2019.

Нови чипсет гаранција је да ће телефон радити беспрекорно чак и код екстремног мултитасковања, играња најзахтевнијих игрица, али и код праћења преноса високог квалитета.

Са расклопљеним телефоном имате огромну површину на којој стварно можете мултитасковати до миле воље. И то у две опције – Смарт мултивоноу опцији, али и дуал-сплит екрану.

ФБИ саветује како да се заштитите од шпијунирања... - Sputnik Србија
Масовни надзор: Сноуден објаснио како нас „паметни“ телефони шпијунирају и како то спречити

„Мејт икс-ес“ подржава и функцију „флоутинг виндоус“, па кад вам пристигне нови мејл, а ви гледате видео, можете га отворити унутар прозорчића и прегледати без заустављања видеа.

Има на располагању 8 гигабајта РАМ-а и 256 гигабајта интерне меморије коју је могуће проширити уз помоћ „Хуавеј“ ХМ меморијских картица.

„Мејт икс-ес“ има батерију од 4500 мАх, која се од нуле до 85 посто може напунити у само 30 минута. Од свог претходника „мејт икс-ес“ требао би да има бољи век трајања батерије захваљујући енергетски учинковитем хардверу.

Цена није мала, али није ни телефон. Нови „мејт икс-ес“ коштаће 2499 евра.

Хуавеј   - Sputnik Србија
Стиже нови „Хуавеј П 40“: Никад боље перформансе /видео/
Нова „Еп галери“

Овај модел ће бити један од првих уређаја који ће се лансирати с „Еп галери продавницом“, „Хуавејевом“ платформом за дистрибуцију апликација на коју из дана у дан пристижу нове апликације.

У „Еп галери“ наћи ћете неке од популарних апликација, попут Вајбера, Дизера, Мајкрософт офиса, Букинга и других, а оне које не можете пронаћи могуће је врло једноставно инсталирати преузимањем са службених страница самих апликација или од трећих страна.

Купити га или не?

Као и код куповине сваког уређаја, све је ствар личног укуса и потреба.

„Хуавеј мејт икс-ес“ моћан је уређај који корисницима пружа оно што су можда дуго чекали – дуготрајну батерију, велики екран који може постати још већи, нови врхунски чипсет и изврсну камеру. И све то у уређају врхунског дизајна који, кад је склопљен, и даље можете спаковати у џеп.

Препоручујемо га онима који већ дуго прижељкују уређај за лакше писање мејлова, уређај на којем се може пратити стримовање врхунског квалитета и радити у две апликације истовремено, те онима којима смартфон никад није довољно велик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала