Како руски медији извештавају о помоћи коју је Русија упутила Србији /видео/

© Sputnik / Sputnik / Дејан Симић”Иљушин” са помоћи из Русије на аеродрому у Батајници
”Иљушин” са помоћи из Русије на аеродрому у Батајници - Sputnik Србија
Пратите нас
У Београду је на Војномедицинској академији одржан састанак коме су, поред српских, присуствовали и руски војни лекари који су донели помоћ из Русије, преноси телевизија „Звезда“, чија је новинарска екипа допутовала у Србију како би пратила рад руских стручњака.

Тема разговора била је епидемиолошка ситуација у Србији и приоритетне области заједничког рада, саопштено је.

Новинска екипа телевизије „Звезда“, званичног сервиса Министарства одбране Русије, јуче је извештавала са Батајнице о дочеку у братској земљи.

Ил-76 један за другим слећу на аеродром ’Батајницу‘. Наше војнике дочекују као драге госте – с хлебом и сољу. Лица су покривена маскама, а руковања су овог пута изостала – таква су правила нове противвирусне етикете. Руске војнике дочекали су премијерка Србије и министар одбране. Ана Брнабић је захвалила нашим војницима обраћајући се на руском језику“, преноси новинска екипа телевизије „Звезда“, која је допутовала једним од авиона Ил-76 у Београд.

Представници Оружаних снага Србије још једном су захвалили руским стручњацима на томе што су се брзо одазвали на молбу Београда, истиче новинар.

Председник Александар Вучић је у четвртак затражио подршку од руског председника Владимира Путина, а само дан касније први транспортни авиони полетели су са руског аеродрома „Чкаловски“.

У Србију је долетело укупно 11 авиона, који су превезли 87 руских стручњака, опрему и медицинска средства.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала