Руси током карантина највише времена проводе у – кухињи

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаКухиња
Кухиња - Sputnik Србија
Пратите нас
Током карантина, који намеће пандемија вируса корона, Руси највише воле да проводе време у кухињи, сведочи истраживање службе за путовања „Туту.ту“, у коме је учествовало више од хиљаду људи.

„Кухиња сада не представља само место за припрему или конзумирање хране, него и радни кабинет“, саопштила је прес-служба компаније.

Како се наводи, 42 одсто испитаника навело је кухињу као место где највише проводе време, 15,6 особа се изјаснило за балкон, 10,6 одсто – купатило, док 17,6 одсто највише времена проводи у собама.

Да ли у шали или не, али 1,8 одсто анкетираних одабрало је оставу као омиљену просторију током самоизолације, а 0,9 одсто – ходник.

Скоро шест одсто испитаника проводи време „у некој другој просторији у кући“, док 5,5 одсто није желело да се изјасни.

„У складу са налогом градоначелика Москве, становници могу напустити стамбени простор уколико иду на посао (само они, којима је дозвољено да раде), уколико им је хитно потребна медицинска помоћ, због одлазка у најближу продавницу или апотеку. Дозвољено је и извођење паса (100 метара је максимална удаљеност од куће) и избацивање смећа. Слича ограничења су тренутно на снази у многим регионима Русије. Али нису сви спремни да се добровољно изолују у кући. Посебно ако су пре стално путовали“, саопштила је руска служба.

На питање „Да ли поштујете режим самоизолације?“, 49 одсто анкетираних одговорило је да поштује сва правила.

„Такви људи ретко излазе из куће да би отишли до апотеке или продавнице, прошетали пса. Трећина анкетираних (33 одсто) признала је да морају ићи на посао. Седам одсто испитаника уопште не излази из куће – достављачи им доносе храну и друге потрепштине. Четири одсто је признало шетају напољу ноћу или када је напољу мало људи. Седам одсто је одговорило да карантин ипак није за њих, они се нису изоловали и воде нормалан живот“, наводи се у резултатима истраживања.

У Русији је вирусом корона укупно заражено 4.149 људи, док је преминуло 34.

На сајту Спутњика читајте најновије информација о пандемији вируса корона у свету и код нас.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала