Руски војни стручњаци дезинфиковали 65.000 квадрата здравствених установа у Београду /фото, видео/

© Министарство одбране СрбијеРуски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији
Руски војни стручњаци кренули у борбу против корона вируса у Србији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски воjни сручњаци, коjи су стигли у Србиjу ради пружања помоћи у борби против корона вируса, почели су данас са активностима на дезинфекцији простора и посетили су здравствене установе у више градова у Србији, саопштило је Министарство одбране.

Према усаглашеном плану за ангажовање, јединице АБХО са техником посебне намене извршиле су дезинфекцију на око 65.000 квадратних метара у просторијама и око здравстевних установа.

Међу првим установама извршена је дезинфекција у породилишту Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт“ и Клиничко-болничког центра „Драгиша Мишовић“ у коме су смештени пацијенти средње и теже оболели од ковида 19.
© Министарство одбране СрбијеМеђу првим установама извршена је дезинфекција у породилишту Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт“
Руски војни стручњаци  дезинфиковали 65.000 квадрата здравствених установа у Београду /фото, видео/ - Sputnik Србија
Међу првим установама извршена је дезинфекција у породилишту Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт“

У првоj фази руски лекарски тимови врше анализу епидемиолошког стања и консултације са својим српским колегама ради детаљног упознавања са здравственом ситуацијом, а ускоро ће и непосредно пружати медицинску помоћ оболелим од вируса корона.

За место специјалне обраде технике после акција дезинфекције одређен је простор у кругу Војномедицинске академије.
© Министарство одбране СрбијеРуски војни стручњаци подељени су у осам лекарских тимова, а сваки тим има лекара опште праксе, епидемиолога, анестезиолога, медицинског техничара и преводиоца
Руски војни стручњаци  дезинфиковали 65.000 квадрата здравствених установа у Београду /фото, видео/ - Sputnik Србија
Руски војни стручњаци подељени су у осам лекарских тимова, а сваки тим има лекара опште праксе, епидемиолога, анестезиолога, медицинског техничара и преводиоца

Руски војни стручњаци подељени су у осам лекарских тимова, а сваки тим има лекара опште праксе, епидемиолога, анестезиолога, медицинског техничара и преводиоца. Остатак делегације чине експерти и стручњаци АБХО струке.

У оквиру помоћи стигло је и 16 специјалних моторних возила намењених за дезинфекцију објеката и путева, као и велика количина медицинске опреме, технике и заштитних средстава неопходних у лечењу пацијената заражених корона вирусом и у борби против ширења ковида 19.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала