Рускиња поручује из Италије: Немојте потцењивати вирус, претња је стварна

© AP Photo / Luca BrunoСпровод у Бергаму у току епидемије вируса корона
Спровод у Бергаму у току епидемије вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Рускиња Виткорија Кисељова, која живи у Италији, испричала је како људи у тој земљи подносе строги каратин који је уведен 9. марта због вируса корона. Она је поручила да је ситуација озбиљна и да претњу не треба потцењивати.

„Од 9. марта излазак из куће је дозвољен само уколико идете у продавницу, апотеку или на посао. Код куће морате попунити документ у коме сте написали где идете и тачну маршруту кретања. Ако вас заустави патрола и испостави се да не идете туда куда сте написали, следи казна од 300 до 4.000 евра. Када идем у суепрмаркет обавезно носим маску и рукавице за једнократну употребу. Купим намирнице за седмицу-две“, каже Викторија, преноси „Росијска газета“.

Према њеним речима, маски нема довољно, па их моги сами шију, користећи газу и салвете, које се након употребе бацају, а газа се откувава и поново употребљава.

„Било је момената када су нам се мешали дан и ноћ, стално ишли у пиџамама. Сада су сви схватили да се морају придржавати одређене дневне рутине и пронаћи неку занимацију која скреће пажњу и умирује“, признаје Викторија.

Како каже, многи у почетку нису схватали озбиљност ситуације, јер је Италијанима, с обзиром на њихов темперамент, тешко да седе код куће и избегавају контакте. 

„Међу таквима је било много старијих људи, који су шетали, посећивали барове. Постало је тешко када су почеле комшије да умиру, а број преминулих експоненцијално расте у целој земљи“, присећа се Рускиња.

Она је на крају апеловала на све људе да поверују да је опасност стварна и да покушају учинити све како би спасили себе и своје породице.

„Претњу не треба потценити. Ми смо то учинили и изгубили време и људе“, закључила је она.

Према последњим информацијама, у Италији је до сада забележено више од 124.000 заражених вирусом корона, док је преминуло више од 15.000.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала