Телефон против пожара: Направљена апликација за ватрогасце

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаВатрогасци гас пожар
Ватрогасци гас пожар - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна управа Министарства за ванредне ситуације Русије за Хабаровски крај најавила је тест-варијанту мобилне апликације „Термалне тачке“ која ће омогућити специјалистима да открију пожар и одмах га неутралишу.
„Наоружани смо програмима за сателитско праћење који свакодневно бележе термичке аномалије и омогућавају нам да симулирамо развој ситуације“, објаснио је Алексеј Јаковљев, заменик начелника Главне управе Министарства за ванредне ситуације Русије за Хабаровски крај.

Овогодишња новина је апликација „Термичке тачке“ за запослене у Министарству за ванредне ситуације, као и за специјалисте заједничких дежурно-диспечерских служби, начелнике обласних ватрогасно-спасилачких гарнизона, вође патролних група и председнике општина.

„Апликација се још увек тестира. Она омогућава да се на паметном телефону преко интернета примају информације са сателита о термичким аномалијама. Захваљујући овом новом производу могуће је брзо откривање пожара, њихово истраживање и неутралисање жаришта. Ово је посебно важно када су пожари у близини људских насеља“, додао је Јаковљев.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала