Нови начин тестирања на Ковид-19 у Русији — без одласка код лекара

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаЛабораторија у Москви
Лабораторија у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Центар за молекуларну дијагностику Руског државног органа за санитарни надзор и контролу („Роспотребнадзор“) почиње да спроводи бесконтактно тестирање на Ковид-19 код куће пацијената, што ће омогућити да се болест открије у раној фази, саопштено је на сајту Руске службе за фитосанитарни надзор „Роспотребнадзор“.
„За спровођење тестирања стручњаци Центра за молекуларну дијагностику користе веома осетљиви систем за тестирање, који су развили научници са Централног научно-истраживачког института за епидемиологију“, саопштила је руска служба.

Како се наводи, стручњак „Роспотребнадзора“ ће посетити особу која жели да се тестира, како би је упутио како да самостално узме брис. Експерт након тога носи материјал на анализу. Тестови ће омогућити да се вирус открије у раној фази, као и код људи који немају изражене симптоме.

Дакле, на тај начин се може тестирати ко год жели, без одласка код лекара. 

Објашњава се да ће услуга за сада бити доступна за становнике Москве и Московске области. Стручњаци раде на томе да у скорије време обухвате све руске регионе. Истиче се да тестирање кошта 1.250 рубаља (око 15 евра).

У Русији је вирусом корона заражено 5.389 људи, а 45 је умрло. У земљи је на Ковид-19 тестирано скоро 700.000 људи.

На сајту Спутњика читајте најновије информације о пандемији вируса корона у свету и код нас.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала