Под заштитом „Панцира“: Руска војска уништила „непријатељску“ авијацију /видео/

© Ministarstvo odbrane, Darimir BandaВатрена моћ "Панцира С1"
Ватрена моћ Панцира С1  - Sputnik Србија
Пратите нас
Јединице противавионског ракетног пука Ваздухопловних снага Лењинградске војске и противваздушне одбране током војних вежби у Астраханској области на полигону „Ашулук“ успешно су одбили напад авијације условног непријатеља уз помоћ противваздушног комплекса „Панцир“.

Јединице противавионских ракетних система „Панцир“, које су пребачене из Лењинградске области, извеле су марш према полигону и ступиле на борбене дужности противваздушне одбране.

Војници су током вежби идентификовали крстареће ракете и авионе непријатеља које су имитирале надзвучне мете. Након тога је руска војска лансирала ракете и извела топовску паљбу по „непријатељским“ метама.

Руски противваздушни комплекс „Панцир-С“ почетком ове године добио је најновију хиперсоничну ракету која развија брзину већу од пет маха. Руски војни експерти оцењују да ће јачање „Панцира“ побољшати одбрамбену способност Русије и да ће имати велику потражњу на страном тржишту.

Наоружање система „Панцир С“ укључује два спрегнута топа калибра 30 милиметара са бојевим комплетом од 1.400 граната и 12 ракета које могу да гађају циљеве на даљини до 20 километара и висинама до 15 километара.

Систем „Панцир“ сматра се међу најбољим у својој класи, а борбена дејства у Сирији омогућила су инжењерима да максимално побољшају ово наоружање.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала